Roma mitolojisinde Tanrıların en büyüğü olan Jüpiter, Yunan mitolojisinde Zeus’tur. Karısı Hera ve babası Cronos’tur (Satürn). Satürn, Dünya’ya gelen beş çocuğunu onu tahtından indireceğini düşündüğünden dolayı yer ve son gelen altıncısı Zeus’u ise Rheanın(Zeus’un annesi)  kendisini kandırmasıyla yediğini düşünür. Rhea Cronosun Zeus’u da yyeceğini anlayan Rhea bir taşı bebek gibi kundaklar ve Cronos’ a yedirir. Zeus’ u ise Giritte yaşayan su perilerine emanet etmiştir. Zeus yani Jüpiter böylelikle kurtulur. Zeus büyüdüğünde babası Cronus ile kavgaya tutaşarak kardeşlerini kusmaya zorlamıştır. Zeus bunun için Tanrıça Metisten yardım istemiş ve Metiste ona yardım ederek Cronos’ a bir ilaç yutturmuştur. Böylelikle Cronos yediği tüm çocuklarını kusmuştur. Zeus kardeşleri ile birlikte babası Cronos ve titanları savaşta yenerek ölüler diyarının bile altında olan yeryüzünün en derin çukuru olarak bilenen Tartoros’ a göndermiştir. Evrenin kontrolünü ele geçiren kardeşlerden Zeus Gökyüzünün kontrolünü ele almış ve göklerin Tanrısı haline gelmiştir.

JÜPİTER GEZEGENİ VE ÖZELLİKLERİ;

Jüpiter nedir sorusunun cevabını Güneş sisteminin en büyük gezegeni olarak cevaplayabiliriz. Güneşten uzaklığına göre beşinci sırada yer alan gezegen adını Roma mitolojisindeki Tanrıların en büyüğü olan Jüpiter‘den alır. Roma mitolojisinde Zeus  olarak geçmektedir. Çoğunlukla Hidrojen ve Helyumdan oluşan bu gezegen gaz devleri sınıfındandır. Jüpiter çap ve kütle açısından Güneş sistemindeki en büyük gezegendir. Güneş’e uzaklığı 778.412.027  km olan Jüpiter’in yörüngede dolaşma süresi 4888 gündür. Dönme süresi yaklaşık 10 saattir. Yarıçapı 69.911 km olan Jüpiter‘in kütlesi de 317 (1,898E27 kg )Dünya Kütlesidir. Jüpiter’in 79 doğal uydusu olduğu bilinmektedir (2018 yılı itibari ile). Dış gezegen olan Jüpiter, Güneş çevresinde 12 yıl dolaşır ve her yıl Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarında sırayla ilerleyerek 12 yıllık döngüsünü tamamlar. Jüpiter, Venüsten sonra gökyüzünde rahatlıkla izlenebilen en parlak gezegendir. Bazı dönemler de Jüpiter parlaklığını bir süreliğine Mars’a bırakır. Bazı kavuşum dönemleri dışında sene boyunca çok rahatça gözlemlenebilmektedir. Jüpiter, Gökyüzündeki en parlak yıldız olan Siriusun bile ışığından daha parlaktır. Güneş sisteminde ki en büyük gezegen olarak anılsa da kütlesel olarak ta diğer bütün gezegenlerin toplam kütlelerinin iki buçuk katına ulaşarak kütlesel olarak da en büyük gezegendir ve kendi etrafında dönüş süresi en kısa olan gezegendir. Jüpiter çok güçlü bir manyetik alana sahiplik yapar. Büyüklük ve çeşitlilik açısından  en zengin olan Jüpiter bu yüzden astrolojide de kısaca genişlik bolluk ve bereket olarak tanımlanmıştır.

JÜPİTER ASTROLOJİDE;

Jüpiter Astrolojide Kısaca Ahlak, Bolluk bereket, merhamet, yardım, bilgi, genişleme ve şans ile ilgilidir. Jüpiter bir nevi kendi vicdanımızın sorumluluğunu almamıza gösterir. Burçlarda ve evlerde aldığı açılarla doğru yorumlanan Jüpiter,  hangi alandan sorumlu olduğumuzu ve bunları yerine getirdiğimizde de alacağımız ödülleri bize sunar. Jüpiter haritamızda ki ilk koruyucumuzdur ve bu yüzden karmadan çıkış noktamızdır. Son koruyumuz ise Ay’dır. Dolayısı ile Jüpiter’in haritamızda ki etkisi çok büyüktür.  Jüpiter gezegeninin sembolü (  ) Yarım daire ve Haçtan oluşmaktadır.  Jüpiterin Yöneticisi Yay burcudur. Haritamız da güçlü konumda olan Jüpiter İlahi desteğide simgeler. Cömertlik, merhamet, yardımseverlik, güvenilirlik, tarafsızlık neşe Jüpiter‘in olumlu özelliklerindendir.  Zararlı bir Jüpiter ise bencillik, aşırı kilo, kibir, abartı, merhametsizlik, ego verebilir. Jüpiter dokunduğu yeri büyütür. Jüpiter Yay, Balık ve Yengeç burcunda rahat ettiği bir konumdadır. İkizler ve Oğlakta ise rahat etmediği bir konumdadır. En kötü konumda bile bulunduğu eve İlahi destek verir yeter ki doğru çalıştırmayı başarabilelim. Bu yüzden Jüpiter’in hayatımızda ki önemi büyüktür.

JÜPİTER EVLERDE VE BURÇLARDA ETKİLERİ;

JÜPİTER EVLERDE VE ETKİLERİ

Jüpiter 1. Evde : Ani kilo alıp verme, şanslı, mücadeleci bireysel alanda ki girişimlerinde bolluk bereket ve kazanç verir.

Jüpiter 2. Evde : Para alanın da şans getirir, bolluk bereket ve maddiyat ve finans konularında zenginlik verir.

Jüpiter 3. Evde : Kardeşlerden yana şans, fırsatlar, el becerisi,  yolculuklardan kazanç, yazarlık, eğitimcilik verir.

Jüpiter 4. Evde : Aileden yana şans verir. Kişi kariyer yerine ruhsal çalışmalara yönelebilir.

Jüpiter 5. Evde : Şan, şöhret, kumar, borsa, yakın arkadaşlıklardan, çocuklardan şans getirir.

Jüpiter 6. Evde : Sağlık ile ilgili koruma, evcil hayvanlardan yana şans getirir. Bazen de kronik rahatsızlık verebilir.

Jüpiter 7. Evde : Evlilik ve ilişkilerden, ortaklıklardan şans ve fırsatlar getirir.  Bazen de eşten yana şans getirir.

Jüpiter 8. Evde : Mirastan, krizlerden kazanç ve şans verir. Gizli ve ölüm ötesi konular ile gelişim verir.

Jüpiter  9. Evde : Yolculuklar, seyahat, yurtdışından kazanç, akademisyenlik, felsefe, filozofluk, din adamlığı konuların da kendini geliştirdiğinde kişi çok ilerler.

Jüpiter  10. Evde : İş, kariyer ve çalışma alanlarında başarı getirir. Bilgiden yararlanarak büyür.

Jüpiter  11. Evde : Ün, şan, şöhret iyi şanslar verir. Alanın da tanınmış kişiler verir.

Jüpiter  12. Evde : İlahi koruma verir. Bilinçaltı konuların da başarı verir. İyi bir şifacı olabilir.

JÜPİTER BURÇLARDA VE ETKİLERİ

Jüpiter Koç Burcunda: Girişimci,  özgüveni yüksek, lider, öncü ve bereketlidir.

Jüpiter Boğa Burcunda: Maddi ve ekonomik kısmet ve kazanç verir.

Jüpiter İkizler Burcunda: Bilgi, haberleşme, entellektüel zeka ve açık iletişim konusunda sanş verir.

Jüpiter Yengeç Burcunda:  Koruyucu, kollayıcı, merhametli bir yapı verir.

Jüpiter Aslan Burcunda: Gösterişi seven, iddalı, güzel kazançlı ve bereketli bir yapı verir.

Jüpiter Başak Burcunda: Çıkarcı, fazla mükemmelliyetçi, titiz ve pratik bir yapı verir.

 Jüpiter Terazi Burcunda: İlişkiler, ortaklıklar ile büyür ve bu alanlarda şanslıdır. Mutlu evlilik verir.

Jüpiter Akrep Burcunda: Gizemli, zeki, okült konulara ilgili bir yapı verir bu alanda şanslıdır.

Jüpiter Yay Burcunda: İyimser, finans, yatırım, para alanların da başarı getirir.

Jüpiter Oğlak Burcunda: Karamsar, kıtlık bilincin de ve materyalist yapıdadır. Çalışırlar ise para kazanabilirler.

Jüpiter Kova Burcunda: İnsancıl, yardımcı, kollektife hizmet eden, orijinal işlerden para kazançları verir.

Jüpiter Balık Burcunda: Bolluk, bereket, merhamet ve ilahi bilgi verir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here