Burçlar kuşağı Zodyak’ta bir turu yaklaşık 22 ay sürer. Her burçta ortalama 2 ay kalır. İki yılda bir, 80 gün geri harekette seyreder. 1 dereceyi kat etmesi ortalama 2 gün sürer. Salı günü Mars günüdür. Salı gününde güneşin doğduğu andaki 1’inci saat ve takip eden 8’inci saatini Mars yönetir.

Maddeyi hedefleyen ve amaca tam odaklanan bir yapı verir. Mars’ın simgesindeki halka bugüne ve yarına yönelmiştir. Ok işareti ise hem cinselliği, hem enerjiyi, hem de objektifliği ifade eder. Ruh ve ruhsallık yoktur.

Mars, Koç burcunu ve Akrep burcunu yönetir. Oğlak burcunda yücelir. Yengeç burcunda sürgündedir. Eril bir gezegendir. Aşırı sıcak ve kurudur. Gece gezegenidir. Çabuk kızan bir yapısı vardır. Koyu kırmızı renktedir.

Yaptırım ise güç kullanma, harekete geçirme, efor sarf etmektir. Mars gayret etmek demektir. Savaşma kabiliyeti, dayanma gücü, olaylara direnç, cinsel güç, kendini ortaya koyuş biçimini ifade eder. Hayatımızdaki erkek kardeş ya da genç erkeği temsil eder. Hangi evde ise mücadele alanımız o evin konularıdır.

Mars’ın temsil ettiği konular savaş, kavgalar, açık düşmanlıklar, fetihler, askerlik, silahlar, ilk adım, yüreklilik, cesaret, rekabet, mücadele, fiziksel enerji, aktiviteler, kaslar, keskin kokular, kesici aletler, kesme, kesikler, her türlü operasyon ve ameliyatlar, sabırsızlık, duygu olarak hırs ve cinsel dürtünün agresif tarafı, sorun, tartışma, şiddet, öfke, gazap, cinayet, tüketme ve harcamadır.

Mars’ın temsil ettiği kişiler diktatörler, zafer kazanmış kumandanlar, fizikçiler, eczacılar, cerrahlar, hırsızlar, kimyagerler, kasaplar, gangsterler, demirciler, fırıncılar, erkek kardeşler, düşmanlar, baş kaldıran ve isyankar yapıda kişiler, savaşçı şövalyeler, öfkeli ve aksi yapıda kişiler, ateistlerdir.

Mars’ın temsil ettiği hayvanlar aslan, leopar, kurt, yaban domuzu, yırtıcı ve vahşi hayvanlar, zehirli yılanlar, köpekbalığı, tatlı su balığı, turna balığı, kurtlar, baykuş, şahin, atmaca, karga, kartal ve her türlü kızıl renkte kuşlardır.

Mars’ın temsil ettiği ülkeler Climate, Gothland, Saromatio, Suriye, Yunanistan, Slovenya’dır. Mars’ın renkleri kırmızı, sarı, parlak renklerdir. Acı, keskin, dili yakan tatları temsil eder.

Temsil ettiği bitkiler ise rengi kırmızı, yaprakları sivri, tadı keskin ve ağız yakan bitkiler. Kurak yerde yetişen, aşındırıcı, cilde ve kemiklere hafif bir yakma ile giren soğan, sarımsak, biber, pırasa, roka, turp. Kestane ve diken gibi batan ağaçlar. Sert kabuklu meyveler. Yaban armudu, böğürtlen, hardal, hardal yaprakları Mars’in temsil ettiği bitki ve ağaçlardır.

Yer olarak temsil ettiği dükkanlar, fırınlar, kesimhaneler, tuğla ve kömürün yandığı yerler, bacalar, haddehanelerdir (demir eritilen fırın).

Mars’ın temsil ettiği mineraller ve taşlar demir, bakır başta olmak üzere, arsenik, amatist, kurşun, mıknatıs taşıdır.

Marangoz, asker, atlet, berber, boksör, cerrah, çilingir, çöpçü, diş hekimi, dökümhane işçisi, gardiyan, güreşçi, inşaat işçisi, itfaiyeci, kaçakçı, kasap, satıcı, makinist, metal işçisi, tamirci, mühendis, polis memuru, tasarımcı, topçu (asker) temsil ettiği mesleklerdir.

Sağlık astrolojisinde temsil ettiği ise; sol kulakta problem, sıtma nöbetleri, migren, bulaşıcı hastalıklar, sivilceler, ruh hastalıkları, yanıklar, fistüller, çiçek izi, yaralar, erkeklerde cinsel organlarda hastalıklar, sağ burun deliği, safra kesesi ve böbreklerdir.

ANAHTAR KELİMELER : Açık saçık, agresif, atılgan, baştan çıkarıcı, becerikli, cesur, çabuk kızan, çalışkan, dehşetli, dik kafalı, dinç, enerjik, galip, gayretli, gözü pek, hararetli heyecan verici, hırslı, hızlı, iğneleyici, inatçı, iradeli, kaba, kaslı, kavgacı, keskin, kızgın, küstah, muhalif, müstehcen, övünmeyi seven, saldırgan, savaşçı şehvet uyandıran, şiddetli, tahrik edici, yenilmez, yıkıcı, yürekli, zalim, zorlayıcı, aksiyon, inisiyatif, cüret, istek, enerji, ani öfke, dürtüsellik, hareket, zorlama, fiziksel enerji, iradenin cesaretle kullanımı, atılganlığın doğru kullanımı, arzulara ulaşma ihtiyacı, fiziksel ve cinsel heyecan ihtiyacı, adrenalin, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, iddialı, bildiğini okuyan, sabırsız, işbirliği yapmayan, kaba zorba. Kendini ortaya koyma, enerjik dürtüsel aktivite, yönelme, girişimcilik, kendini ve hakkını savunma, risk alma, fethetme arzusu, savaşma ve mücadele gücü, kararlılık. Ameliyat, arena, askeri alay, aşı, ateş, baca, bıçak, böbürlenmek, bulaşıcı hastalık, cinayet, çark, çelik, demir, deve dikeni, donanım, donanma, eziyet, fırlatmak, füze, hardal, hayvanlar üzerinde deney yapmak, hurda, iğne, inşa etmek, kan kırmızı, kaplan kazalar, kırmızı, kırmızı turp, kızamık, koç, kurt, mesane, ordu, panter, pişik, safra, Salı, savaş, silahlar, soğun, şahin, şiddet, tecavüz, tehlike, tırnak, tüfek, ustura, yanık.

OLUMLU İFADE : Bulunduğu eve göre kişi savaşarak kariyerinde yüksek noktalara gelebilen, aklını ve zekasını iyi kullanabilen, cinsel yönden güçlü, cesaretli, korkusuz, risk almaktan kaçınmayan bir ruha sahiptir. Savaşta cesur, atılgan, özgüvenli, kolay etki altında kalmayan, kimseye itaat etmeyen ve boyun eğmeyen, cesaretiyle bütün payeleri edinen, savaş aşığı, zafer peşinde koşan, zaferleriyle övünen, risk alan, rekabet ve mücadeleden hoşlanan, hırs ve yaşama bağlılık sayesinde ayakta kalan, tehlikeleri atlatma gücüne sahip, girişken, lider, öncü, iyi savunmacı.

OLUMSUZ İFADE : Hiçbir dürüstlük ve tevazu göstermeksizin sürekli atıp tutan, kavga, cinayet, hırsızlık meraklısı, haydut, fesat ve fitne çıkaran, hain, çok tutkulu ve hırslı, insaniyetsiz, vefasız. Tanrı korkusu olmayan, minnetsiz, şükretmesini bilmeyen, yalancı, vahşi, öfkeli, cahil, kaba saba, güvenilmez, utandıran, çok çabuk tepki veren, mütecaviz ve kavgacı, kurallara uymayan, asi, başkalarının haklarına saygısız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here