Uranüs ve Gaia, yunan tanrılarının çoğunun atalarıydı ve on sekiz çocuğu oldu. On ikisi Titan (Oceanus, Coeus, Crius, Hyperion, Iapetus, Theia, Rhea, Themis, Mnemosyne, Phoebe, Tethys ve Cronus), üçü Cyclopes (Brontes, Steropes ve Arges) ve üç Hecatoncheires (Cottus, Briareos ve Gyges). Uranüs zalim bir kocaydı ve çocukları doğar doğmaz onları Gaia’nın rahmine geri yolladı.  Zaman geçtikçe bu rahatsızlığa dayanamayan Gaia çocuklarını zalim babalarından kurtarmak için arkeik elmastan (adamantine) bir orak yaptı.

Uranüs’e meydan okuyamaya cesaret edebilen tek kişi on iki titanın en genci Cronus oldu. Gaia’dan orağı aldı ve Uranüs ölümsüz olduğu için onu alt etmek için birlikte plan yaptılar.  Cronus pusuya yattı. Uranüs onunla beraber olmaya çalıştığında Cronus onu hadim etti. Böylece kendini tanrıların ve insanların kendini hükümdarı ilan etti. Mitolojiye göre hadim edilen Uranüs’ün cinsel organları denize döküldüğünde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit meydana geldi.

Giorgio Vasari (1511–1574) and Cristofano Gherardi (1508–1556), The Mutilation of Uranus by Saturn (date not known), oil on panel, dimensions not known, Palazzo Vecchio, Florence, Italy. Wikimedia Commons.

Delilik ve dâhiliğin gezegeni olan Uranüs ani değişiklikleri ve isyanları da tetikleyebilir. Zodyaktaki turunu 84 yılda tamamlar. Kova burcunun yöneticisidir. Akrep burcunda yükselimdedir ancak aslan burcunda zararda çalışır.

The Castration of Uranus, pl. 1 from the series Subjects from Roman History after Polidoro da Caravaggio’s fresco on the façade of the Palazzo Milesi, Rome

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here